2023-12-13
一听荃湾老板娘米线,朋友就讲到好好食,排晒长龙咁。咁啱𠮶晚就经过荃湾,见有啲时间去排吓队,7:00左右去到都已经排到出门口啦,等咗大概20分钟我哋就入咗去坐,见到入边其实仲有好多吉枱,唔知点解要啲人喺出边排队,然后我哋每台客人搭枱坐,你眼望我眼等多25分钟就有得食😂。麻酸辣米线小辣 双拼𩠌 3/5 $66即叫即整所以热辣辣大大碗既👍🏻,但麻又唔系好明显,酸就正常,小辣唔算好谭仔小辣,配料例如肉碎芽菜就几够多,但米线份量就少得滞,食完唔够饱😂。蒜香椒盐鸡翼 5/5系几出色😋,新鲜啱啱炸好,面头渗咗一啲蒜盐粉,咬落去外皮脆口,肉质够嫩有汁水🤩。鱼肉腐皮卷 4/5炸到好脆卜卜,入面嘅鱼肉仲够嫩口。招牌酥炸鸡球 5/5又系外脆内嫩大大啖肉好满足,相比之下更喜欢鸡球🥰。云酱猪软骨 3/5系够味但唔系好淋骨都食得𠮶种。地点:位于荃湾香车街熟食中心三楼,记住行2层楼梯先3楼,地下𠮶层系1楼,见到黄色招牌就系老板娘啦。环境:暂时够凉,出面等位唔算辛苦,我见都有挂墙风扇有需要会开。入面系有凉冷气干净企理光猛灯光。价钱:炸物几出色,但要等40分钟物食到碗米线就要考虑下,双拼米线$66。服务:店员态度差左啲
麻酸辣米线小辣 双拼𩠌 3/5 $66
蒜香椒盐鸡翼 5/5
鱼肉腐皮卷 4/5
炸到好脆卜卜,入面嘅鱼肉仲够嫩口。
招牌酥炸鸡球 5/5
又系外脆内嫩大大啖肉好满足,相比之下更喜欢鸡球🥰。
云酱猪软骨 3/5
系够味但唔系好淋骨都食得𠮶种。
地点:
环境:
价钱:
服务:
店员态度差左啲,会呼喊啲客人,要有心理准备俾佢哋点去排队、行前、入去等🤣。