2024-08-20 285 浏览
之前听讲北角个头有好多韩国人主理既餐厅,d 野食好正宗。今日专登拣左黎依间店,贪佢方便得黎又有炸鸡,饭面咩都有,一于试下佢😉👍炸鸡既口味款式都几特别,甘梗系叫个韩滋乐四拼炸鸡,一次过可以试足4款炸鸡!😎👍我地就拣左招牌原味炸鸡,蜜糖牛油炸鸡,香蒜酱油炸鸡,乳酪洋葱炸鸡。所有炸鸡都系无骨,真系啖啖肉!炸鸡即叫即炸,香脆得黎唔油,肉质好嫩同埋好有肉汁👍个人最中意乳酪洋葱炸鸡,无系其他地方见过,几特别😂佢有大量嘅新鲜薄切既洋葱,加上乳酪嘅甜,入口竟然又几fresh! 估你唔到!其次既香蒜酱油同埋蜜糖牛油都唔错,系好韩式既炸鸡味👍两款都系甜甜地好易入口,令你忍唔住一件接一件甘食😋😋韩式鱼糕汤用料丰富,包括鱼蛋,鱼腐,韩国粉丝,杂菜等。鱼腐几正,弹牙之余都好有鱼味😋 汤头比较清,但用黎中和炸鸡既油腻又岩岩好👍😎炸酱面好出色😱面底系比较粗身既面,好弹牙!炸酱系吃得出好香既蒜油味,酱香加上入面有洋葱,肉碎,青瓜丝,层次都好多😍 值得一赞系上菜时仲系热辣辣!捞埋即刻吃好正好满足👍👍👍熟吞拿卷饭就正正常常,唔系话好特别,一份有成10旧左右,可以一试😉野饮就叫左蓝色多瑙河梳打同埋西梅汁,蓝色野饮好吸睛😂

野饮就叫左蓝色多瑙河梳打同埋西梅汁,蓝色野饮好吸睛😂 西梅汁酸甜,又可以中和到油腻😉

整体黎讲好满意!吃到好食既炸鸡之余其他食物都好正宗😋😋👍👍 真系唔洗去韩国都可以吃到👍