2024-08-11
呢间小店嘅外表又旧又残,但听闻炸鸡髀好味,就嚟试试。炎炎夏日走到入嚟,居然冇咩冷气。环境就真系一般,不过为咗试美食都可以忍下嘅。炸鸡髀皮脆肉嫩多汁!个皮唔系好似一般炸鸡髀咁就咁炸个皮,而系有层面包糠。鸡髀肉唔会干,几多汁。鸡髀肉除咗嫩滑多汁之外,亦都好入味。不过size 就唔算好大。佢仲有好多调味粉俾大家加落去玩吓。其实佢个鸡髀本身就好够味,唔使加粉都好好味。不过贪新鲜贪好玩,我哋都试咗加唔同嘅粉。个人觉得香草辣似乎系最夹。海苔味就唔多夹。沙姜鸡髀本身嗌之前都惊有啲伏。但系食落去好惊喜!沙姜汁好浓味,鸡髀亦都多汁嫩滑。就算食到最后,都仲有浓郁嘅沙姜汁系个盒到。钟意沙姜味嘅朋友一定唔会失望,推介!👌🏼陈皮鱼蛋 set $47都系预期中陈皮鱼蛋嘅质感同味道,正正常常OK。椰汁芋圆 估唔到呢间整鸡髀嘅小店,个甜品都整得okay好味。有仙草,芋圆,红豆。芋圆都弹牙爽口。整体嚟讲,呢间小店嘅食物试咗几样都高质,诚意推介!环境:★☆☆☆☆ 食物: ★★★★★ 推介度: ★★★★★
沙姜鸡髀
沙姜鸡髀
👌🏼陈皮鱼蛋 set $47
都系预期中陈皮鱼蛋嘅质感同味道,正正常常OK。
陈皮鱼蛋
椰汁芋圆
椰汁芋圆
整体嚟讲,呢间小店嘅食物试咗几样都高质,诚意推介!
环境:★☆☆☆☆
食物: ★★★★★