2024-06-26
💡炸鸡界的Prada今日我嚟到将军澳中心嘅 Puradak Chicken 试咗佢哋嘅韩国烧鸡。呢间餐厅嘅装潢简约而时尚,座位亦都几舒服。除左将军澳有外,尖沙咀都仲有分店加。🍽半半炸鸡 (无骨)🍗叫左青阳辣椒 MAYO 同埋韩式甜酱两款口味。青阳辣椒 MAYO 炸鸡外皮香脆,配上浓郁嘅美乃滋酱汁,带有少少辣味,刺激味蕾。韩式甜酱炸鸡则系甜中带辣,酱汁够浓郁,鸡肉鲜嫩多汁。两款口味都非常出色,无论配饭定系单食都好正🍗🔥🍽韩式烤牛肉石锅拌饭🐂拌饭内有丰富嘅蔬菜同埋烤牛肉,配上唔同酱料同埋一只煎蛋,味道非常均衡。石锅拌饭嘅饭底仲有一层香脆嘅饭焦,口感一流,每一口都充满咬口同埋香气🍚🥩🍹荔枝椰子梳打、 梅子椰子梳打两款饮品都非常清新解渴,椰子嘅香甜同埋水果嘅酸甜好夹,特别系食完炸鸡后饮一口,感觉非常舒爽。🥤🍹总结嚟讲,Puradak Chicken 提供嘅食物质素高,口味多样化,而且价钱合理。整体体验非常满意,值得推荐俾大家一试!👍
🍽半半炸鸡 (无骨)🍗
🍽韩式烤牛肉石锅拌饭🐂
🍹荔枝椰子梳打、 梅子椰子梳打