2024-12-09
今晚去左间好有日本风情既居酒屋 由入门口开始都布置得非常靓 打左阵卡先入座!餐厅内装修色彩缤纷 挂左好多吾同颜色图案既灯笼 见到都开心!✨堂煮寿喜烧(先煎后汤)今日主要黎系好想试下呢个寿喜烧 日本A4黑毛和牛!!! 大大块色泽好靓 油脂均匀丰富!店员非常仔细地帮我地即制 先将大葱洋葱用牛既脂肪粒爆起 加点寿喜烧酱汁 再逐片和牛放入半煎煮 食前捞入生蛋黄! 非常好食! 牛味突出 又滑又香!食完哂牛之后店员会帮我地加入汤底 烹煮蔬菜!✨田乐烧茄子茄子烧到岩岩好 皮脆内JUICY 上面加左D秘制面鼓酱 好夹好食!✨大虾天妇罗炸粉比例刚好 不会有油腻感 虾都好弹牙既✨北海道花鱼一夜干系香港比较少见一夜干 见度呢度有即叫! 钟意佢D鱼肉坚实有口感 大大条好觧甜✨盐烧白鳝鳝够新鲜好爽口!✨月见和牛棒朋友至爱 牛味浓 外皮焦脆,内𥚃肉味香浓! 捞入生蛋黄酱油 倍感滑溜!另外叫左几样串烧 都烧得吾错!✨柚子盐黑豚肉串✨汁烧萨摩鸡肉✨盐烧萨摩鸡肾整体呢间居酒屋性价比都几高 同朋友来饮下酒食下串烧锅物RELAX下好爽重点一题 我地今日早左黎开餐 店员话原来而家只要系7PM前卖单或10PM后入座 正价既食品
✨堂煮寿喜烧(先煎后汤)
食完哂牛之后店员会帮我地加入汤底 烹煮蔬菜!
✨田乐烧茄子
✨大虾天妇罗
炸粉比例刚好 不会有油腻感 虾都好弹牙既
✨北海道花鱼一夜干
✨盐烧白鳝
鳝够新鲜好爽口!
✨月见和牛棒
另外叫左几样串烧 都烧得吾错!
✨柚子盐黑豚肉串
✨汁烧萨摩鸡肉
✨盐烧萨摩鸡肾
重点一题 我地今日早左黎开餐 店员话原来而家只要系7PM前卖单或10PM后入座 正价既食品8折! 生啤买一送一 ! 仲有每日指定火锅半价添! 所以真系好抵!