2010-05-26
用餐日期: 2010 年 4月 24日 食物: 1蓝莓芝士蛋糕﹔1芝士蛋糕﹔1朱克力慕斯蛋糕﹔1提拉米苏味道: 个芝士蛋糕唔太好食﹐ 有D干﹐ 唔够MOIST﹐芝士味唔够香。芝士蛋糕最紧要芝士味够香﹐ 质地要够滑。 反以个蓝莓芝士蛋糕就好D。 无咁干﹐ 因为有D蓝莓酱。 味道系酸酸咁﹐ 好开胃。 个 朱克力慕斯蛋糕系最靓个个。 三层唔同色。 好吸引。 食落仲好好味。 系无咩朱克力味﹐ 一D 都唔哝但好就系唔甜。 平时D 朱克力蛋糕靓就靓 但一味得个甜字, 食多两啖就唔想食。 但 Antique Patisserie 既朱克力慕斯蛋糕就唔过甜﹐ 可以享受到 朱克力既味道。提拉米苏我隔左一日先食﹐ 以经哽左﹐ 唔滑﹐ 无酒香 服务: 我每只蛋糕都问佢入面系有咩﹐ 有咩材料。佢开始唔耐烦. 但可能真系好忙。 有卖走﹐ 又有坐底食﹐好忙。 我见入㴝想坐底食既人﹐ 无位﹐可以留底名同电话﹐ 有位CALL返你。总结: 唔算突出. 外貌讨好。 D 蛋糕好精美. 卖相真系呃到人﹐ 可能系中环既关系