2022-06-30 82 浏览
事隔一星期约左朋友二访 @yoicoffeebakery (⊃•̀ω•́)⊃平日晏昼唔洗排队 但都慢慢坐满哂而openrice仲系未揾到佢IG location tag都未有今次目标当然系开心果修女泡芙.ᐟ.ᐟ.ᐟ知道佢放耐左会口感唔同所以食完正餐先叫佢上影相都超快手影完就开动我同朋友一路笃佢一路惊呼 哗 好脆(´∇`)真心 当年同朋友系法国留学会去巴黎队甜品唔食正餐但都无食到过咁松脆口感既choux pastry( ᵒ̴̶̷᷄꒳ᵒ̴̶̷᷅ )开心果cream都好滑好好吃仲有伴碟小小开心果粒添加口感都好夹而且的确食食下佢口感会慢慢变到无咁脆佢外表真系超级可爱但影相影几张好食啦.ᐟ‪‪‬另外叫左shakshuka配focaccia同pulled pork burgerShakshuka酸度比较高Focaccia烘脆左表面包体都仲软熟 系个好好既载体不过我觉得可以再厚多小小Puller pork burger既猪肉份量十分慷慨肉质好彩唔干柴调味比我想像中轻口味我最欣赏系佢个homemade yuzu aioli sauce好好食既mayo 劲快点哂( •᷄⌓•᷅ )野饮今次叫左single origin choc
平日晏昼唔洗排队 但都慢慢坐满哂
而openrice仲系未揾到佢
IG location tag都未有

今次目标当然系开心果修女泡芙.ᐟ.ᐟ.ᐟ
知道佢放耐左会口感唔同
所以食完正餐先叫佢上
影相都超快手影完就开动
我同朋友一路笃佢一路惊呼 哗 好脆(´∇`)
真心 当年同朋友系法国留学会去巴黎队甜品唔食正餐
不过我觉得可以再厚多小小
Puller pork burger既猪肉份量十分慷慨
肉质好彩唔干柴
调味比我想像中轻口味
好好食既mayo 劲快点哂( •᷄⌓•᷅ )
野饮今次叫左single origin chocolate
系黎自Nicaragua 75%
够浓得黎唔漏
我会为左个泡芙再访架(*•̀ᴗ•́*)و ̑̑

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Follow @lastbitematters for more
  • 开心果修女泡芙