2014-12-17 2349 浏览
赛马对我而言绝非什么陌生既事。由细到大耳濡目染都叫做有D认识。由其近年跑马地星期三常常有活动。入马场变得都唔系什么特别野。马会会员区饮茶质素有保证已经测试过。跑马地EVENT啲食物都不过不失。今次入沙田马场既喜马当先试下个BRUNCH又做成点。喜马当先内饰用上了大量仿钨丝灯作装饰感觉温暖。坐位有高身枱同平常既餐枱切合唔同人既需要。每个位置都容易系视线范围见到电视。方便紧贴各场赛事。最为吸引都系落地玻璃窗边既位置。又有自然光又感受到公众席炽热既气氛。但系每场开跑前露台都会企满人。唔出去就要睇电视了。BRUNCH又点能够净系食呢。加150就可以FREEFLOW红白啤泡。咁就黎杯PROSECCO爽下。呢枝黎自意大利既ASOLO区。清爽微酸。不失为助庆之选。在呢个环境真系饮两杯都回本。同埋眼见都唔少人客加PACKAGE。气泡特别受欢迎。流量快。KEEP住开每次都够GUR!有BUBBLE就黎D海鲜冷盘黎打头阵。冻虾同东风螺都鲜甜爽口。但系蓝贝就有点过熟。鱼生方面呢。三文可叫师傅切腩位。油分充足。而甜虾同八爪鱼就系普通货色。食BRUNCH又点可以冇蛋呢。奄烈煎得外面香口。内里又唔会干。要求之下芝士

Loredan Gaspsini
食BRUNCH又点可以冇蛋呢。奄烈煎得外面香口。内里又唔会干。要求之下芝士落得够多。正!同埋值得一提有净蛋白呢个选择。健康人士之选。
场内有现焗既包点。令现场充满面包既香味。试左个士多啤梨丹麦酥。脆口有牛油香。士多啤梨香甜。
主菜试了猪扒。肉质爽身富肉汁。烤得焦香。就是不太够热度。
亦试左友人既BURGER,芝麻包大赞。焗得香口。奇怪既系中间汉堡SIZE系极唔MATCH个包。火侯亦过左干晒。可幸薯条香口够热。
过左一点半。面包区就会变成甜品区。种类不少。其中血橙PUFF最为吸引。菠萝亦香甜多汁。亦有四种口味既哈根大C雪糕。
对比起系公众区日晒风吹。呢到唔洗会藉就可以有不错既环境边食边饮边落注。索性四百多。一场都返黎啦系咪?
2014-12-06
Loredan Gaspsini