2018-12-28 27 浏览
冬天一到,就即刻念起打边炉,系同事口中话元朗有一间酒楼$138全包任饮任食,听到都好吸引,仲要地点方便, 对住朗屏嘅西铁站, 步行3至4分钟,一条大直路就到坐低左之后,从酒楼望落去环境都好舒服,职员安排左我们坐2楼,因为楼下一楼是食小菜的今日系星期五,我可以享用$138呢个优惠😍如果星期六日就要贵$202楼嘅海鲜不多,员工话啲海鲜在楼下一楼地方非常阔落,灯光又光猛,坐得好舒服,一大班朋友谈天最好不过基本嘅火锅配料都齐晒,连我最钟意食嘅鱼肚都有,平时出去食任食火锅,好少地方有鱼肚的,而且鱼肚嘅厚度令客人非常满意🤣又够爽口🌹,吸埋椰子鸡嘅汤底精华一流出面有几款自助火锅配料,饮品也是自己行出去取,鱼皮同生菜,西洋菜也是自助形式取的,全部也放在雪柜内,非常干净椰子鸡煲,汤底非常鲜甜加半只鸡落去,令到香味更加出,再配合埋杞子,直情系养生之道,妈咪话杞子系明目㗎生根和响玲都好新鲜,完全没有油益味,放入汤中2秒,就能够吸取汤入面嘅精华美味肥牛嘅牛肉味好重,虽然脂肪系比较多,但系肥牛嘅脂肪,令到汤底更加香味十足饮品非常够冻,饮一啖已经感到非常舒服食足两个钟,见到汤底依然非常浓郁😁大鱼头,非常新鲜鲜味十
冬天一到,就即刻念起打边炉
2楼嘅海鲜不多,员工话啲海鲜在楼下一楼
美味
饮品非常够冻,饮一啖已经感到非常舒服
食足两个钟,见到汤底依然非常浓郁😁
大鱼头,非常新鲜
鲜味十足
完全没有鱼腥味,肉丸也非常新鲜,职员极力推介话系手打力
温馨提示,支竹比较硬,要煲最少15分钟,之后就会吸晒汤入边嘅味道,黄豆味好重,❤️正