2020-08-08
买左无印既野咁多年,讲就讲话要去食下佢既muji cafe 但一路都冇去食。可能以前觉得贵,或者系今年少左洗费,所以出开黎又一城,下昼两三点又都咩都未食,谂到就去食。当我以为系食番佢地百几蚊几个小菜既set果阵,原来宜家连d set都暂时转哂做同外卖差唔多定一样既款。唔紧要啦,就拣个黎试下。原本其实系想试下南蛮鸡,但估唔到佢地连幅相都影到有少少唔开胃,我都有d惊讶,哈哈。所以稳稳阵阵叫个咖哩黎食就岩。除左个咖哩饭,仲加左个菠萝苦瓜沙律。苦瓜因为个dressing,入口甜到好似腌过黎咁,易入口,但食落都系苦。我就系钟意佢苦而且都几新鲜,又爽又fresh,不过就太细个啦。饭既料好足,鸡肉都有几多旧,肉质都唔错。然后蔬菜配料有常见既红萝卜同薯仔,仲有少见但食落唔觉得突兀既青瓜。咖哩偏甜带酸,食到香料同牛油味,辣就少少接近唔辣,少食辣既人都可以试下。加埋杯冻红茶埋单都唔洗一百,比想像中平。不过疫情过左之后会再黎试下佢之前果个menu。