2013-04-17 376 浏览
旧 openrice account 太耐无login,要login既时候竟然忘记了密码所以要开一个新account打食评了,而新account的第一篇食评,就是H One晚上入座,穿过厨房,有幸坐到窗口位置,个海景真系好正!如果同情人黎食一定好浪漫.但其实整个晚上入座率都系六成左右,环境唔错,唔算嘈,可能餐厅始终系响中环,人都斯文D吧一坐底就有侍应问我地饮唔饮D水先,但原来系要收钱的矿泉水,成七十蚊一支都几肉赤,建议餐厅方面先同客人表明水系要收钱既矿泉水会好D....最后我地两个都点了四道菜的套餐,呢度要赞下餐厅方面的细心,我地表明希望想share,而侍者上每一道菜时都会带上吉碟比我地,上到主菜时只碟仲要好热,呢一点要加分.点完菜后不久,面包便有了,几款都好好食,尤其有两只比较松软,真系好好食,要encore~头盘我们点了一个蟹肉jelly和鸭肝,一冻一热,个人比较喜欢鸭肝,煎得岩岩好,唔会煎得太过火.蟹肉jelly也不差,但我食既次序错左,应该要食冻既蟹肉先,我食左鸭肝先,失败><~.汤我地点左一个mushroom cappuccino,同蕃茄海鲜汤,两个都不过不失

汤我地点左一个mushroom cappuccino,同蕃茄海鲜汤,两个都不过不失啦~~但如果个mushroom cappuccino可以做得再creamy一D就好了

主菜点了龙虾同牛肉,份量系细左D,龙虾好好食,但真系太.......少了~~实在不够皮,牛就有两小件,都做得几soft,肉汁丰富.

最后甜品点了我地最爱的疏乎厘,系橙味,甜品的份量就合理得多,上甜品时仲热辣辣,作为一个疏乎厘,呢度系完全合格的.

另外要多谢serve我地果位西装靓仔哥哥,好用心去同我地解释每道菜既特点,仲比左D意见我地点菜,睇佢个样傻更更咁,又会同我地讲下笑,几可爱

埋单每人约七百多元,食物系唔错,服务也很好,但应该有更好选择吧,不过呢个笑脸,我系会比的^^

• 面包
  • 鸭肝