2024-01-21 156 浏览
去咗一趟「心茶趣」,个心即刻靓晴晒!饮呢杯大白兔年奶香白茶,香甜醇厚,好似童年果然奶糖滋味,喉咙过咗一股甜蜜回甘,真系冇得输!为咗啖鲜,点咗个熏鸡塞满香浓茶味,食落去肉质滑嫩得嚟带点烟韧口感,一啖嗌叹!同佢搭拉个荷叶饼,软糯香甜,古灵精怪咁嚟个中西合璧。沙律就清新扑鼻,个个柚子粒爆出滋滋果香,清新得来唔失滋味。担担面呃,面滑酱香,微微麻辣觉得好够戏味。又埋搭个蜜香糖醋黑木耳,解解腻,咬落去又酸酸甜甜,爽口滋滋。总结来讲,「心茶趣」让人一试难忘,食物质素同创意兼备,口感层次分明。茶香食意,一次过满足到哂我嘅味蕾,满满都系心头好!下次仲会拉埋班friend过嚟,一齐分享呢场美味滋味!🍃🥢👅