呢篇唔系食评,因为我叫嘅soba等左45分钟都冇得食难得假期打算好好食个lunch先再OT,结果黎左间⬛️店(白白浪费客人个几钟时间,order左做唔到又唔出声,仲要发烂渣,点解唔系<黑>店?)大约12:35落单,一份carbonara udon,一份soba(brunch) ,两杯饮品。饮品好快上,12:38我就影左相(好彩影左相,所以知道大概几左几耐)然后等左成半个钟,都未有野食,同时见到隔离枱迟大嘅10分钟入座,份三文治都到咗,我哋问个staff,过多几分钟先出到个carbonara,即系carbonara已经等左35分钟已经饿到手软,份量又唔系多,我哋仲要两个人share。味道正常(本身味道唔差,但搞到我地心情非常差)10分钟内整到嘅carbonara佢要35分钟,我本来都可以当佢多单太忙,但见到两枱迟过我哋入座都食紧,等够45分钟,我同staff讲我已经等左45分钟,要取消个soba,佢净系「哦好」一句唔好意思都冇之后到埋单都好似当冇事发生过咁,我叫埋其他staff黎,话点解你哋可以食物咁耐都出唔到又唔跟又唔催,做唔到又唔出声,要人等大半个钟结果冇得食仲一句so
呢篇唔系食评,因为我叫嘅soba等左45分钟都冇得食

之后到埋单都好似当冇事发生过咁,我叫埋其他staff黎,话点解你哋可以食物咁耐都出唔到又唔跟又唔催,做唔到又唔出声,要人等大半个钟结果冇得食仲一句sorry都冇,叫佢哋叫负责人嚟,结果佢哋走左,负责人又唔嚟

搞到我哋发火,负责人先肯嚟,仲要话因为厨房做野有唔同工序,以为咁就可以耍走我哋

佢完全唔明呢个根本唔系理由,佢自己都识得讲一份食物expect 15-20分钟出到

做得唔好又唔肯讲sorry,仲要问左两三次边个staff喺我话要cancel都唔识讲唔好意思,你做餐厅连个product都未俾到人,净系concern某一个staff嘅表现!?

负责人想用呢啲野嚟distract我地,发觉distract唔到我哋就发烂渣话我哋唔系解决问题
佢嘅工作态度同我屋企楼下嘅看更阿伯一样咁差!!!

负责人唔话厨房有问题,唔肯承认厨房做得唔好,仲要客人去理解厨房运作,根本系负责人唔识处理,仲好意思发脾气

我同负责人讲「我去食片皮鸭,人哋讲到明即叫即烧要等一个钟,我等,冇问题。」

你唔讲,我叫嘅嘢食又唔系要煮好耐好多功夫嘅嘢,都等45分钟,仲想hea 我地几句就算!?

好好处理咪唔洗我哋大声讲俾所有人知啰!!

再夸张啲嘅系:行到出门口有另一枱问「你地都冇得食呀?我哋等左个几钟,啲staff先话整唔到..」

做唔到,一系早啲同客人讲,一系直接唔好做餐厅,而唔系唔出声、浪费人哋时间、连对唔住都唔讲、仲要对住个客发脾气!

成间餐厅得一个后生仔staff系工作同服务态度正常,得佢有alert到我哋啲野食好耐都未到
等到花儿也谢了的carbonara  udon
唔够热嘅抹茶latte