2022-07-25
______________________________今年香港嘅夏天真系好热哩…🤣要食返杯雪糕消暑一下🔥❤️🔥️🍨 🅼🅸🆂🆂 🅻🅸🅾🅽🅽🦁评分:6.3/10呢家咖啡店系热辣辣巷仔入面,房舖细细,有日本风嘅布帘,墙身黑板上写哂当天卖嘅雪糕款式,当然要order呢家店最招牌嘅威士忌咖啡雪糕🥃☕️🧇🍨雪糕份量同价钱有少少唔合比例🙈🙈雪糕好细,配料得一块饼仔就买$75🤔虽然用威士忌做雪糕真系好特别,而且价钱应该都唔会好平,但咁细杯真系有少少令人觉得唔合理…🫠味道系好唔错,有淡淡威士忌味,但咖啡味就比较突出,真系要含住一阵先感受酒味出黎..雪糕有细细嘅碎冰粒,未算系好滑好牛奶嘅感觉,真系试一次就算🫣入店帮衬时接近店舖关门大约仲有十分钟,但你会完全感受到佢有少少想唔接生意嘅感觉…呢到都减左啲分数🥵虽然店员都系善意提醒就关门要食快少少,但入去嘅时候,佢地都有少少爱理不理嘅态度,好似唔想你地坐系到食咁🫤西贡都有好几间雪糕选择,其实真系可以拣其他店试吓😢回头率:15% 主要同食物质数无关,只系价钱性价比同服务质素都要检讨吓😓😓______________________________
今年香港嘅夏天真系好热哩…🤣要食返杯雪糕消暑一下🔥❤️🔥
️🍨 🅼🅸🆂🆂 🅻🅸🅾🅽🅽🦁评分:6.3/10
西贡都有好几间雪糕选择,其实真系可以拣其他店试吓😢