2023-06-09 265 浏览
今日同家姐同男朋友一齐去尖沙咀买嘢,夜晚顺便食埋饭。我哋三个都好钟意食北京填鸭,所以就去咗呢一间古琴雅苑。地点好方便就系喺isquare附近 上到去地方唔算好大但系我哋好好彩有卡位坐落地玻璃见到高楼大厦景仲有少少海景睇添烤北京填鸭我哋唔够多人所以只系叫咗半只,烤鸭有好多配料,有青瓜 ,京葱,哈密瓜条,都有烤鸭酱,泰式酱同埋条砂糖,十分正宗。烤鸭烤得刚好,每片不会太厚,外皮香脆,油脂丰富,配埋薄薄暖暖嘅鸭卷饼,真系一流!风味松子鱼卖相一流!酸甜甜,炸得好脆,鱼肉嫩滑,一啲都唔腥,超开胃呀!瑶柱蛋白炒饭炒饭粒粒分明,虾好大只,新鲜弹牙南翔小笼包小笼包一笼有6粒,皮薄,多汁,好正!金腿浓汤津白津白好软,汁偏清爽,唔会太咸,好解油腻罗汉果冻好特别嘅甜品,真系有罗汉果味,苦苦地,唔错!

烤北京填鸭

风味松子鱼

瑶柱蛋白炒饭

炒饭粒粒分明,虾好大只,新鲜弹牙

南翔小笼包

小笼包一笼有6粒,皮薄,多汁,好正!

金腿浓汤津白

津白好软,汁偏清爽,唔会太咸,好解油腻

罗汉果冻

好特别嘅甜品,真系有罗汉果味,苦苦地,唔错!

• 烤北京填鸭
  • 风味松子鱼