2023-11-09
啱啱同朋友去咗老掌柜食东北菜,真系食到好满足!我哋先试咗佢哋嘅招牌菜之一,北京片皮鸭。鸭皮金黄香脆,一口咬落去,鸭肉嫩滑多汁,真系好美味!佢哋特别配咗一啲薄脆嘅葱丝同糖蒜,增加咗啲层次同口感,令味道更加丰富。接著,我哋又叫咗一份韭菜猪肉饺。饺子皮薄而有弹性,内里嘅馅料新鲜丰富,韭菜同猪肉嘅组合好啱味,入口咬落去,猪肉嘅鲜香同韭菜嘅清新味道完美融合,真系令人回味无穷。最后,我哋试咗一道麻酱酿茄子。茄子煮得恰到好处,软绵滑嫩,配上浓郁香湿嘅麻酱,味道鲜美又香辣。每一口茄子都带有麻酱嘅风味,入口即化,令人食指大动。当然,食东北菜少唔到一壶中式茶。老掌柜嘅中式茶香气浓郁,清新解腻,好适合搭配东北菜嘅重味道,令人回味无穷。总括嚟讲,我哋对老掌柜嘅东北菜评价非常高。食物新鲜美味,每一道菜都有独特嘅风味,令人回味无穷。而且服务态度亲切周到,环境舒适雅致,真系一个非常适合享受美食同聚餐嘅好地方。下次再去,我一定会再试其他招牌菜,同朋友一齐再度品尝东北菜嘅美味!