2021-07-29
616系一间专食牛肉原味嘅餐厅,唔识食边样,或者冇心水,冇意见,可以大胆问d员工,佢地唔系个个百分百了解,但系大致上都可以解答到,果晚食客唔多,所以基本上系1人顾1枱,由始至终都系同一个姐姐为我地服务,我地2人拣左几款之后,佢根据我地所拣嘅提供意见,有耐性又细心,我地拣左牛骨汤,因为间餐厅声称系鲜牛,唔系急冻牛,清汤先可以享受食物原味我地差唔多试晒,但系唔每一样点评,因为有d味道口感好似,只介绍几款有印象嘅,但系要讲左先嘅系,佢款款牛肉味都好足好浓郁封门柳,咁多个之中自己觉得最重肉味,而且唔韧,encore 3碟滑蛋牛,应该系最淡味果款,因为有蛋浆,但系非常美味,味道好夹,食果下成样野好日式feel,encore 2碟安格斯横隔肌,应该最唔中意系佢,较韧,可能系自己煮得唔岩,因为几多人encore,但系我地只叫左1碟虾滑,墨鱼滑,非常多虾肉鱼肉,粒丸好有口感洛神花茶好饮过酸梅汤,2样都酸咪咪,但系酸梅汤饮饮下有咸味,有d奇怪
虾滑,墨鱼滑,非常多虾肉鱼肉,粒丸好有口感