2017-03-30 117 浏览
同朋友打完麻雀, 肚饿就梗系要食晚饭, 见到附近有间好出名食牛腩既餐厅, 咁就入去试下老板话呢到坑腩系比较好食, 所以就一于试下上汤坑腩(河粉)牛腩牛味好重, 煮得十分软林, 唔会好似出面果D煮得太耐会好UN, 而汤底饮落亦无味精, 饮落十分顺口, 河粉亦唔会散收收咁碎哂好难夹, 整体黎讲都唔错咖哩牛腩捞伊面呢碗面D牛腩同上面提及既坑腩差唔多, 都系咁林, 牛味好够, 伊面比较粗身, 但唔会过硬至于精髓 - 咖喱汁, 咖喱汁十分浓郁, 对我呢D唔好辣既, 我觉得有少少辣, 不过可接受, 再加上上汤捞面, 整道菜都唔会太干, 感觉上岩岩好上汤牛筋腩(粗面)试过坑腩, 当然要试下筋腩, 筋腩因为会有较多筋, 所以好似比较un d, 但食落系偏向爽口同有o赵头, 粗面亦都十分弹牙油菜食饭当然要有菜~~呢到d菜食落十分新鲜, 好翠绿, 唔会霉霉黄黄咁, 值得一赞

老板话呢到坑腩系比较好食, 所以就一于试下

上汤坑腩(河粉)

咖哩牛腩捞伊面

上汤牛筋腩(粗面)

油菜