2024-09-05
爆爆锅价钱💲: $170/ $186/ +$22/ +$36/ +$28好味程度😋: 3.7/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 3.7/5性价比🥢: 4/5回头率😚: 3.4/5-牛大人就听得多食得多。佢哋旗下都有开一人一锅。gimmick系爆香啲嘢,再加落汤落去,另到成个汤底香啲😋 拣肉/海鲜、主食、汤底、加配小食饮品。出面有蔬菜吧同酱料吧。餐厅中间位置有d个人位,就算一个人来都唔会尴尬!-✅✅爆炒樱花虾海鲜锅+综合海鲜拼盘+宽粉。樱花虾锅爆香的时候,樱花虾阵味系超级香‼️记得唔好摆块面咁近,一定会弹到d油上来😂但呢阵味系取代唔到,好正,加埋小小鱿鱼干,个汤底咸咸鲜鲜,会浓过乌鸡个款。海鲜拼盘入面有鲷鱼,几厚肉。新鲜小卷,软软腍腍,唔韧。虾新鲜,肉质实净。仲有啲蛤蜊都肥美的。呢个拼盘都唔错🤤-✅爆炒烧酒乌鸡锅+安格斯牛小排+新竹米粉。用乌鸡熬的汤唔会肥腻,啖汤都清啲🤫饮落几重姜味,好似姜酒咁。牛小排肉质好靓☺️都有成十几片,油花均匀,肉质好嫩,呢个肉叫得过😉新竹米粉一向都系我最钟意的米粉类型,幼细的米粉更吸汤!-✅怀念盐酥鸡。粉浆都薄既,鸡肉有甜甜的台湾口味。但可以更脆。不过$22有成8粒
好味程度😋: 3.7/5
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 3.7/5
性价比🥢: 4/5
回头率😚: 3.4/5
✅怀念盐酥鸡。粉浆都薄既,鸡肉有甜甜的台湾口味。但可以更脆。不过$22有成8粒。
🆗麻辣鸭血/ 手工墨鱼浆。鸭血嫩的,但麻辣味偏淡,唔够入味。手工墨鱼浆弹牙,有墨鱼粒,几好食,值得加点👍🏻
出面的蔬菜有莲藕、莴笋、娃娃菜、生菜、粟米、皇帝菜、海带结等等,都新鲜的。最尾仲每人有一枝ekselence雪条。波兰品牌的雪条出品,朱古力脆皮云尼拿雪条,入面的雪糕几滑而朱古力皮唔过甜,比雀巢的当然更出色😎
#piggyfoodiein铜锣湾