2021-03-08 205 浏览
讲到打边炉,好容易就谂到牛大人,啲筹真系好快就冇晒😖。咁我哋拣咗台中蒜头鸡汤,配澳洲极上和牛餐。($298/ 2hours)台中蒜头鸡汤汤底好足料,应该有大概半只鸡嘅份量,大大只鸡脾系入面,啲肉质几滑。另外,蒜头份量超多🧄,经过滚煮后,蒜头变得冧身,一咬就粉开。整体个汤底几清甜,仲有啲黄芽白同杞子。澳洲和牛M5牛肩卷呢个餐嘅其中一个卖点就系有呢一个和牛牛肩卷🐮,牛肉薄切,食落去油脂分布平均,同平时一般打边炉嘅肥牛唔同,牛味香浓。所以,系咁order呢一个牛肩卷。猪雪花肉片呢个肉片系只有呢个餐有既🐷虽然佢系雪花肉片,但唔会好肥,仍然好爽好好味。最正系食完唔会觉得好漏,仲可以不断咁食。所以我哋都不停order呢个猪雪花肉片🐷安格斯牛小排呢个牛小排都好吸引,都系薄切,颜色都好吸引。佢嘅味道都好正,不过我地都觉得M5牛肩卷好味啲。因为呢个牛小排冇M5牛肩卷既油脂咁劲,所以味道冇咁浓。澳洲M9和牛牛丸和牛牛丸系跟餐送,因为佢比较特别,和牛味十分浓郁,好似真系食紧真和牛咁。不过佢就有少少硬,比较难咬。不过如果大家都想试下有浓郁和牛味既和牛牛丸,可以试下👍🏻章鱼珍珠酱呢个🐙珍珠酱都好特别,佢系一条上

猪雪花肉片

澳洲M9和牛牛丸
澳洲M9和牛牛丸

章鱼珍珠酱
呢个🐙珍珠酱都好特别,佢系一条上俾我哋,可以自己整细粒啲或者大粒啲。味道就冇出面食既咁浓郁,不过就比较淋身,易入口。入面都有啲🐙,口感层次再提升🐙
章鱼珍珠酱

手切封门柳
每次会俾两片,厚度适中,食落去唔会太过韧或者好多根,食咗佢啱啱好,系牛柳嘅感觉

鸭血
台式火锅必叫之一,虽然我哋唔系嗌麻辣锅。但系佢本身都有腌制过,有啲花椒香,所以食落去系好香口。同埋,佢嘅质感唔会一夹就散👍🏻。

台中仙草冻
呢个甜品系最后上的,有几款可以拣。但系我哋拣咗呢个台中仙草冻,因为佢系牛大人限定的。佢好足料,有仙草冻、珍珠、椰果同红豆,仲有椰奶。几样野加埋唔好太甜仲好夹,都可以试下
台中仙草冻

其实佢仲有好多其他配料,例如蔬菜类、丸类!饮品同埋酱汁,主要都系自助区拎。所有蔬菜同丸类都用保鲜盒pack好,你想食先需要打开个盖,睇落去都会比较整齐同埋卫生。蔬菜种类好多,有萝卜、炸芋头肉、金菇、莴笋等。至于饮品就有佢最出名嘅自家洛神花茶同白桃乌龙等,仲会有可乐个啲,或者order 冬瓜茶... 真系比平时放题多选择,味道都唔错。因疾情关系,有收碟专员,专员收碟都几快手咖。
蔬菜类、丸类
洛神花茶