2024-11-30
唔系朋友带都唔知牛头角地铁站附近有手打汉堡店,两个人催下水聚旧都系个唔错既选择第一次黎梗系试招牌菜,我点左双层手打牛肉芝士汉堡+冻茉莉茶,朋友就点左安格斯牛肉芝士汉堡$98 +汽水,再加多份碌碌芝士🍽️ 双层手打牛肉芝士汉堡首先讲个包,我钟意佢个面包,好多时burger既包都系比较硬身厚实既,有时甚至会有d干,但呢度既包系比较软熟,但仍然有咬口👍🏻 牛肉方面肉味系浓郁既,牛肉无打到好碎,仲好有口感,配菜都新鲜爽甜🍽️ 安格斯牛肉芝士汉堡试左朋友一啖既安格斯牛肉芝士汉堡之后,就恳求朋友同我交换黎食😂因为我比较钟意油脂味重d, 而安格斯正正达到肉味同油脂味既平衡。推🙋🏻♀️🍽️碌碌芝士香口拉丝,芝士比较挺身,粉浆再薄d仲好,食小食或者薯条都可以拣个酱,我地拣左黑松露,非常浓郁既黑松露酱,拣得好😎🍽️乌龙茶餐厅无华丽既装修,但食得出系真材实料,用心制作,值得支持既小店!
🍽️ 双层手打牛肉芝士汉堡
🍽️ 安格斯牛肉芝士汉堡