2017-10-03
趁假期又有时间出去饮饮食食,当然要揾D有质素美食慰劳一下自己咁辛苦工作回报,今期行开铜锣湾又俾我见到有我至我食物牛肉,而且仲系任点任食啱晒我地呢D食肉兽,仲未讲食乜佢就系火锅,而火锅店位于希慎广场14楼去到门口见到招牌就会知呢道专食牛,除咗牛肉仲有其他肉类款式俾你选择,而且都有几款套餐价钱俾你拣,咁当然价钱越贵就可以食到更多口味,为咗奖励自己当然会点最贵呢款极上澳洲和牛+海鲜放题,系餐单上以有13款不同种类食物仲可以无限添加,又可以系自助区拣选其他食物,而汤底系波士顿龙虾头配猪骨汤,汤底够晒鲜甜,系得呢个套餐才有呢个汤底送汤底拣咗就到配料,我当然先点咗我最钟意嘅食物牛肉,而且牛肉都有4款口味选择,分别有极上澳洲和牛,严选澳洲和牛,美国极上牛小排,严选美国牛肩肉,而且肉质脂肪平均各有不同,食落都会有D比较,我个人就较喜欢澳洲两款牛,肉质嫩滑肥美油脂浓,食落啖啖肉之余越食越滋味,仲可以encall一番除咗牛肉外,海鲜同刺身必定要点,先来严选大海虾,海虾大只肉质爽口鲜甜,日本帆立贝爽口又弹牙,日本广岛蚝鲜嫩滑溜,纽西兰青口肉质够鲜,加拿大翡翠螺爽滑,最后梗有挪威三文鱼刺身肉质肥美又厚切,又估
去到门口见到招牌就会知呢道专食牛,除咗牛肉仲有其他肉类款式俾你选择,而且都有几款套餐价钱俾你拣,咁当然价钱越贵就可以食到更多口味,为咗奖励自己当然会点最贵呢款极上澳洲和牛+海鲜放题,系餐单上以有13款不同种类食物仲可以无限添加,又可以系自助区拣选其他食物,而汤底系波士顿龙虾头配猪骨汤,汤底够晒鲜甜,系得呢个套餐才有呢个汤底送 汤底拣咗就到配料,我当然先点咗我最钟意嘅食物牛肉,而且牛肉都有4款口味选择,分别有极上澳洲和牛,严选澳洲和牛,美国极上牛小排,严选美国牛肩肉,而且肉质脂肪平均各有不同,食落都会有D比较,我个人就较喜欢澳洲两款牛,肉质嫩滑肥美油脂浓,食落啖啖肉之余越食越滋味,仲可以encall一番
除咗牛肉外,海鲜同刺身必定要点,先来严选大海虾,海虾大只肉质爽口鲜甜,日本帆立贝爽口又弹牙,日本广岛蚝鲜嫩滑溜,纽西兰青口肉质够鲜,加拿大翡翠螺爽滑,最后梗有挪威三文鱼刺身肉质肥美又厚切,又估到食到咁新鲜海产
食咗一轮美食又要出去自助区觅身一下,有熟食小吃,沙律BAR,甜品,当然唔小得丸类同时令蔬菜等
我就会留番个肚,食我至爱甜品咁就已经好满足,是日晚又享受咗一餐美味丰富火锅