2024-02-02 76 浏览
朋友今日带我去呢间西餐厅,都几有特色,佢地地方好大,坐得好舒服,仲有多款game玩,d野食都几好食,唔算太贵。磨菇汤,个汤好creamy,好重菇嘅香味,每啖汤都食到有菇粒,好浓郁。杂菜汤,饮落酸酸地,好开胃,个汤入面劲多菜,非常足料。烤慢煮鸡胸&凯撒沙律,个鸡胸真系好滑,面头有少少焦焦地几香,凯撒沙律d沙律菜好新鲜,配埋鸡胸食,好好食。烤铁板吞拿鱼沙律,吞拿鱼外层,烤得好香,吞拿鱼食落都好新鲜,个沙律好好味。美国顶级肉眼 10安士,要咗7成熟,煎到啱啱好,完全冇overcook,食落好重牛味,都好juicy,佢地嘅配菜都好出色,薯蓉好香牛油味,食落仲有粒粒薯仔粒,好正。西班牙黑毛猪鞍,份量都几多,好大件,非常厚切,食落好淋,一d都唔鞋,仲好重香草味,煎得都几香口。最last个甜品系tiramisu,咖啡味好重好香,食落好有层次感,好creamy,劲好食。涷柠茶,呢度柠茶够酸,茶底好饮。

杂菜汤,饮落酸酸地,好开胃,个汤入面劲多菜,非常足料。

涷柠茶,呢度柠茶够酸,茶底好饮。