2018-07-27 16 浏览
喺尖东放工后,好想食汉堡包,同事就推介左我去seafood stand 食burger。佢位于安达中心嘅地铺,面积唔大,但有开放式厨房,可以欣赏到煮食过程。店舖张贴住几种餐牌,包括有汉堡包套餐、沙律、薯条、洋葱圈、鸡翼等小食。最惊喜嘅系汉堡包套餐连薯条同汽水,只需要$40至$60,相当抵食。我同朋友就叫咗两个汉堡包套餐、沙律、洋葱圈同埋鸡翼。最欣赏嘅系安格斯牛肉汉堡,牛肉厚身得嚟有口感,肉质嫩滑,咬落去充满肉汁,加上软熟嘅面包,十分滋味。牛油果吉到牛肉汉堡嘅牛扒10分香脆,牛油果嘅份量再多d。套餐附送嘅薯条,新鲜出炉热辣辣,味道本身唔系唔咸,可以自己盐、茄汁、芥末等调味。每一个套餐都会送一罐汽水。三文鱼薯仔沙律够清新,食咁多炸嘢,要有d菜中和下,健康啲。炸洋葱圈滋味香口得嚟望落金黄色,卖相唔错。最后就系水牛城鸡翼,红色嘅鸡翼望落好似好辣,但其实只系有少少香辣嘅味道,加上sour cream,味道酸中带辣,恰到好处。两晚食咗咁多野重复每人都只需要$100。喺尖沙咀可以食到咁平民化嘅汉堡包,系几正嘅。

我同朋友就叫咗两个汉堡包套餐、沙律、洋葱圈同埋鸡翼。

安格斯牛堡

吉列牛油果牛堡

每一个套餐都会送一罐汽水。

三文鱼薯仔沙律够清新,食咁多炸嘢,要有d菜中和下,健康啲。

三文鱼薯仔沙律

炸洋葱圈滋味香口得嚟望落金黄色,卖相唔错。

洋葱圈

水牛城鸡翼