2022-07-27
唔系朋友带路,我应该唔会揾到呢间小店。以为深水埗平日应该唔洗等位,原来好多人去食,好彩拎飞等左阵就到我地,铺头细细,唔好预坐得舒服,但都可以慢慢食,无人赶既。小店既食品唔多,但胜在都出色。🥑首先一定要讲既系牛油果沙冰,虽然叫沙冰但我就觉得似奶昔多d,入口好滑溜,有浓厚既牛油果香,香而唔会好甜,口感较厚,钟意食牛油果既人实like!🥪主食就叫左-烤猪肉软包,个软包暖暖地够软熟,肉质juicy,但有配菜隔返系软包同烤猪肉中间,所以包身同保持到,唔会湿pet pet。但有芫荽呢样配菜,我自己就飞走晒😆🍲重有-扎肉汤河粉,汤河有大量配料,包括🌱新鲜薄荷、罗勒、红椒、青檬、洋葱🧅,味道突出,而扎肉好食😋又足料!🦐小食就叫左-米纸虾卷,先要拆开坚挺既叶,之后就系越南米纸包住超多馅料,但主要都系檬粉为主加少少香料,虾既比例好少,唔细心食都唔觉有😂有改善空间。但小店就配左一个自家酱汁,有花生碎有炸虾仔,食落变得惹味。重有其他野食都想试,例如招牌蕃茄虾膏汤檬、牛油果软包,唯有下次。