2017-02-16 507 浏览
中午的红冰,依旧多人。虽然环境较为迫夹,但无阻我哋一齐食好西。猪扒捞公仔面:超水准!瑞士汁公仔面,al dante,有咬口但唔系烂溶溶嘅公仔面,瑞士汁甜甜地,但唔会过咸,香味浓郁,好好味。猪扒好淋,但系唔系煎到干晒果种,仲系有肉汁嘅,相当juicy,最紧要系无渣。总括嚟讲,块猪扒几靓同埋火候啱啱好。炒蛋同埋蒜蓉多士:【由于太肚饿嘅关系,唔记得咗影相,so sorry !】炒蛋:好creamy,应该落咗唔少牛油炒,闻落好重奶油嘅味道,同埋食落好dense,有少少肥腻,但系好食嘅。蒜蓉多士:同坊间嘅茶餐厅唔同,呢度嘅蒜蓉多士系用上厚多士,大约有三块方包嘅厚度。蒜蓉酱捞埋牛油一齐搽上块面包上面,但系口味偏向大众化,蒜蓉唔够多,辣味不足,但尚可接受。唯一要批评嘅系多士烘得唔够脆,失去多士应有嘅风味。跟餐包热饮,我拣咗热鸳鸯,咖啡同埋奶茶嘅比例合适,最紧要嘅系淡奶落得足够,唔似某啲连锁快餐店嘅鸳鸯一样,为咗悭钱,喺奶茶咖啡鸳鸯等等嘅热饮减少淡奶嘅份量,影响品质味道。但总括而言,$44蚊嘅午餐,喺红磡区嚟讲,系物有所值。
猪扒捞公仔面
猪扒捞公仔面:

但总括而言,$44蚊嘅午餐,喺红磡区嚟讲,系物有所值。
2017-02-09
猪扒捞公仔面