2021-10-01
同一嚟到呢间日式居酒屋小店今日下昼1:30冇乜人,佢哋真系走宝啦!💛佢呢度有午市套餐,前菜沙律好新鲜,小食鱼干有酱油香又有鱼味,面豉汤正常唔会过咸💕我叫咗一个炎海丼,佢有五片炙烧三文鱼、四片炙烧油甘鱼、两片炙烧烧带子、三文鱼子同埋海胆;底下系加咗饭素嘅醋饭~佢嘅鱼生好新鲜,佢唔会烧得过熟,表面焦香,底下仍然保持鱼生嘅弹性;其中带子真系极甜!!海胆亦无药水味,非常出色!🥰🥰呢度嘅杂菜乌冬有萝卜、金菇、大葱等材料,全部都好新鲜有菜嘅甜味;而乌冬系偏幼身嘅,落咬弹牙,汤底清甜😋🥦🥬🥒🥕重头戏系佢哋嘅串烧,每样都烧得恰到好处,唔会太㶶,但又烧得出材料嘅香味!重点系$20有三串,真系非常超值!🤑🤑当中牛肋肉串肉质扎实而唔会好硬,有浓郁嘅牛味,一咬肉汁咇晒出嚟🐮;明太子鸡翼就去咗骨,再酿入明太子去做调,食落微辣带明太子香,肉质嫩滑,系心机之作!🍗🍗其余嘅串烧都好出色,嚟到食lunch set真系必点!🍢🍡呢一间小店嘅每样食物,都食得出佢哋落咗好多心机去做,希望可以有多啲人支持啦!💪🏻💪🏻💪🏻💛
其余嘅串烧都好出色,嚟到食lunch set真系必点!🍢🍡
炎海丼