2017-11-25 339 浏览
早排同朋友倾计讲开北角有咩好食,佢就推介左依间餐厅,佢话绝对物超所值。薯条都有越来越多食法,但系点都吾够黄金炒薯条甘正甘邪恶。咸蛋黄加埋香脆嘅薯条, 食到停唔到口,不过胆固醇同脂肪一定爆晒表。有3大块帆立贝,味道新鲜好鲜甜,口感仲够嫩,完全唔会有最怕煮到太靭嘅情况出现。意大利饭亦够creamy,黑松露香味非常之浓郁,令到食完有齿颊留香嘅感觉。双重芝士脆墨汁薄饼亦系依到嘅自家研发手工招牌菜。8大片墨汁饼底皮薄松脆可口再上铺满大量芝士,拉丝效果极佳,而且中间仲有香浓软滑嘅cream cheese,相当滋味而且好足料。Lunch set 仲包埋自家制牛油面包配沙律,微暖嘅牛油面包外脆内软,沙律菜都新鲜爽脆。Lunch set加$15就可以upgrade 依2杯乳酸特饮。上枱果下我真系心心眼,因为真系好靓好壮观,乳酸上层有大量泡沫,好梦幻。饮落有淡淡玫瑰味/荔枝味,而且吾会不甜。
黄金炒薯条

北海道黑松露帆立贝意大利饭