2019-06-30
今日系同男朋友仔嘅第四十五个月,梗系要揾间餐厅庆一庆祝下。上网揾下就见到呢间西餐厅,睇落几有feel,就决定试下佢。我地7点半到左,个场都好爆下,好彩仲有张二人枱。个场一眼睇晒,仲有两个房,可以搞私人party都得。睇左下个餐牌,我地拣左两个晚餐set。坐一坐好快啲餐包就上先,好热辣辣,仲有牛油或者blueberry jam配埋,好正。之后就到南瓜浓汤上枱,食得出好足料,因为个汤完全唔水,饮完都饱左一半,好饮。之后餐牌有两款沙律,我地各要左一个试下,巴马火腿凯萨沙律上枱先,个沙律已经捞好左沙律酱,配埋parma ham食好fresh。另一个沙律系红鲷鱼田园沙律,个酱系青柠蜜糖油醋汁,好开胃嘅酱配埋煎左嘅鱼,好好食。主菜我地分别拣左大啡菇带子虎虾意大利饭同牛肝菌松露意大利馄饨。个意大利饭上枱我地wa左一声,个摆碟好靓,而啲饭放左系个大啡菇上面,望到都好有食欲。全部野都好啱味,份量都唔会太多太少,而虎虾同带子煎得啱啱好,值得推荐。另一个馄饨呢就好够份量,可能有成十几只,每只都好足料,配埋个忌廉汁好易入口,食完一只又一只。最后因为太饱就无叫到甜品喇,个餐就包一杯餐饮,想试特饮可以再加钱,我地
最后因为太饱就无叫到甜品喇,个餐就包一杯餐饮,想试特饮可以再加钱,我地就叫左冻柠茶做我地庆祝晚餐嘅结尾。最后埋单一个人二百几蚊,我觉得包到咁多野,份量又好足,野食又唔错嚟讲,真系物有所值,有机会可以一试!