2023-09-01
我一直以嚟都好钟意食鸡,几乎隔日都会食鸡嘅😋。 上星期有一次偶然喺第一街发现呢间海南🐥,舖头位置一啲都唔显眼,本著对鸡的喜爱,即刻入去,发觉店入面环境比较亲切,就叫咗个去骨海南鸡饭试下。佢地啲海南鸡嘅味道真系唔错👍🏻,啲鸡好香、肉好嫩滑、仲有层啫喱添,我好钟意😊。我一直以为食海南鸡饭最主要嘅系鸡,估唔到跟餐嘅油饭都可以咁好味,佢算系我食过咁多海南鸡嘅油饭入面,排第一🍚嘞!!佢哋嘅饭系金黄色嘅,好似鸡蛋炒饭咁嘅样,睇落已经好好味,饭入边仲有啲炸干葱,闻到香味,味道真系冇得弹🤩餐厅仲有其他的套餐,例如:四川麻辣鸡饭、红烧状元蹄饭和红酒烩牛尾饭,下次有机会我都会试下 见到人哋叫咗个元蹄饭,觉得好OK,又想食😅,可惜一次食唔到这么多啦,下次要再来先得!!仲有、仲有,佢地嘅三色酱真系好正,得闲真系会再来一次👍🏼