2017-01-20 2721 浏览
呢晚朋友话带我去间特别D既餐厅食,间餐厅系牛头角同九龙湾中间既一橦工厂大厦入面,上网望下你就会发现呢度同观塘工厂区唔同,附近只系得D茶餐厅或者工厂食堂之类,所以呢间餐厅系呢度都算系几独特,即系除非你系好想黎呢间食,如果唔系你都唔会无啦啦行十几分钟过到黎~平日夜晚六点几去到,可能仲早,唔系好多人,呢度既装潢简简单单,旧旧地既感觉,亦都摆左好多以前既物件系度~侍应安排左我地坐系一个角落,佢张櫈其实都几重XDSETTLE好后就睇下餐牌,选择唔多,除左呢个餐牌之外仲有一个餐牌系SET DINNER,不过无叫果个因为一个SET都成三四百蚊,另外仲有几个TODAY’S SPECIAL写左系出面既版度,同朋友商量左阵就叫左几样~蟹肉配冻忌廉芝士,柠檬醋苹果条,牛油果茸---摆得好靓,搬开上面几块芝士,入面有好多鲜甜既蟹肉,仲有D松子仁同埋牛油果茸,口感好丰富,醋既酸味亦好开胃~炒鱿鱼配炸粟米饼,芝麻,芥兰---青BB咁几特别,鱿鱼整得几淋,好似平时食西班牙菜果D八爪鱼既质地,炸粟米饼好香好脆,食落真系啖啖粟米~芥兰几爽,同埋佢将D叶炸左,好香口,个香草汁亦都好好味~南瓜茸意粉配64度蛋,真姬菇,烧洋
南瓜茸意粉配64度蛋,真姬菇,烧洋葱---食落真系啖啖南瓜,意粉又唔会过淋,个汁又够杰,唔会太咸,我同朋友都几钟意~
我地差唔多食完果时大约七点半,开始多番D人,有两三枱仲系外国人,亦有两个韩国女仔黎食加添~整体上价格虽然唔平,但食物质数同埋卖相都好好~~不过虽然今晚唔系好多人,但都系同其他系工厂既餐厅有同一个问题,就系太嘈,因为隔离枱倾计D声音会反黎反去…
2016-12-01