2024-12-31 0 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯屋企人就最钟意食中菜,所以我就带咗佢去大围嘅「上阳楼」。有别于普通嘅中式茶楼,上杨楼就用咗奢华嘅设计,云石嘅枱面配搭沙发枱,坐得舒适又有高贵感。生炒腊味糯米饭冬天咁冻最啱食个暖笠笠嘅糯米饭,糯米口感够烟靭,而腊味嘅油脂渗晒入糯米饭入面,所以都好惹味㗎。香煎琵琶豆腐如果唔钟意软腍腍嘅豆腐,可以试吓依款酿入鲮鱼肉嘅琵琶豆腐,口感会弹牙好多,同时有鱼肉嘅甜味。豉汁蒸爽鳝新鲜嘅鳝肉用上适当嘅火候去蒸煮,豆豉嘅味道被鳝肉所吸收,带咸鲜嘅味道。一品茶香鸡嫩滑嘅鸡肉用上茶叶去烹调,所以每一啖嘅鸡肉都会有茶香架。如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯上阳楼 (大围)大围车公庙路18号围方3楼329号舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

生炒腊味糯米饭

香煎琵琶豆腐

豉汁蒸爽鳝

一品茶香鸡
嫩滑嘅鸡肉用上茶叶去烹调,所以每一啖嘅鸡肉都会有茶香架。

你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

上阳楼 (大围)
大围车公庙路18号围方3楼329号舖