2023-10-26
经过尖沙咀唔知食乜好,用开饭睇附近,发现有间泰菜好似唔错,咪去试下啰。首先黎个沙律木瓜沙律就度度都有,今次叫既系炸木瓜沙律,木瓜炸左会香口d,最好既系佢将酱汁另上,唔会整谂左炸木瓜丝。同平时既分别系在于口感上既唔同,平时个d木瓜丝会带小小青,炸左无呢种感觉。小食层层架:有芝士虾饼,流心芝士,虾肉扎实。素春卷,泰鸡翼,正常货,度度都差唔多,够热,新鲜整起唔会差得去边,加埋泰式酱。串烧一样啦,唔会同出面太大分别,个沙嗲几香,唔会死咸香矛鸡肶菇蛋碎生菜包:肉碎既食得多啦,第一次食素既生菜包,几特别,味道同平时个d差唔多,唔知系咪素既关系,食落无咁油。椰汁鸡汤:呢个坚好饮,好浓既椰汁味,都好重香料,有冬阴功个d香料既味,但唔辣同椰汁味多,坚好饮。特别一提,侍应温提个碗比较传热小心辣手。大头虾粉丝煲:虾肉切半上,有虾糕,爽口唔痴壳,新鲜。粉丝索左d虾味,同埋唔会炒到一patpat咁,都唔错。芒果煎糯米饭:煎既芒果米饭真系闻所未闻,第一次见。煎完既糯米饭口感似年糕,芒果食落去甜加埋椰汁,连埋个煎糯米饭食,绝配。真心,食泰菜真系第一时间谂九龙城食,但呢间无论价钱食物质素都唔会差得过九龙城个d,同埋有
首先黎个沙律
真心,食泰菜真系第一时间谂九龙城食,但呢间无论价钱食物质素都唔会差得过九龙城个d,同埋有别食开既泰菜,另外坐得又舒服,环境唔错。