2024-09-06 541 浏览
元朗新开嘅方太小锅米线呢度舖头唔算好大,但系干净企理,两排座位吧枱,我拣咗坐喺厨师前面嘅位坐,师傅整好之后会递碗面喺你前面俾你,好有日式或者Omakase feel,不过食紧米线,几特别嘅😂 呢度一共有七款汤底,我拣咗呢度嘅方太家传糯米酒米线,见到呢度亦有红薯粉可以选择。食物嚟到之后有惊喜,好香嘅酒味🤩入口亦都好味,饮到又酒香😋 米线唔系腍patpat 𠮶种,系弹牙同滑的👍🏻汤底本身配菜亦都多,好食😋 另外加咗个炸酱同埋川味猪腩肉,炸酱肉碎分明,香同入味😊 搞到好想试埋佢另外𠮶个惹味炸酱干捞😍 腩肉都好食!整体嚟讲都系满意,份量价钱性价比高,值得一试👍🏻呢度汤底较特色,同一般米线舖唔一样,会想下次再嚟试埋其他汤底🤩🤩🤩见到佢哋嘅特饮餐牌都有好多,宇治抹茶红豆米麻糬鲜奶吸引不过食得太饱,下次再试 #元朗美推介 #方太小锅米线#香港美食 #米线
元朗新开嘅方太小锅米线

呢度一共有七款汤底,我拣咗呢度嘅

整体嚟讲都系满意,份量价钱性价比高,

见到佢哋嘅特饮餐牌都有好多,宇治抹茶红豆米麻糬鲜奶吸引
不过食得太饱,下次再试

#元朗美推介 #方太小锅米线
#香港美食 #米线