2022-07-22 111 浏览
虽然未食晒咁多个国家嘅美食 但系目前为止最钟意嘅一定系日本菜😚 所以今日又揾间日本餐厅嚟食 呢间餐厅位于荃湾千色汇 不过其实香港都有几间分店嘅 今晚终于嚟咗食😺柚想虾你睇见呢个咁特别嘅沙律就吸引咗我叫啦🥗 呢个沙律有蔬菜 海草 车厘茄 苹果 柚子 蟹子 牛油果 甜虾 柚子汁 柚子沙律作为starter真系好开胃呀 柚子肉几甜 几清新🌱椒盐鸡肾呢个小食有两串 鸡肾虽然唔算大粒 但系都好正🫢 食落口系椒盐嘅香味 唔会食到内脏嘅味道 口感好爽口 会令人想食完一粒又一粒😛火山呢碟卷物好适合打卡🤓 一上台 店员会点燃底盘嘅装饰 形造火山嘅感觉 火喺一分钟左右就会熄 要把握时间打卡呀🤤 卷物上面堆咗成座山嘅带子同蟹柳 两样食物都系一丝丝咁 加上上面有少少蛋黄酱 就咁食都觉得正 而卷物包住青瓜同牛油果 配埋上面嘅𩠌一齐食 真系好丰富🥰豚肉泡菜锅呢个锅都真系有返咁上下辣 锅入面除咗豚肉同泡菜 仲有其他配菜 好似菇 洋葱 娃娃菜 豆腐 真系好多料😙 豚肉用咗五花腩嘅部分 所以食落都肥瘦适中 肉质唔会太韧成餐最正嘅我觉得火山 又好食又可以打卡 见到餐厅仲有其他特色卷物 下次嚟再试其他先😍

柚想虾你
柚想虾你