2023-03-17
今日同友人去完南丰纱厂,之后就去咗荃新天地揾野食咁岩见到依间古今二,之前都知道有好几间分店,但一直未有机会试,于是我地就拣咗依间啦~门口都已经好有日本风格元素🇯🇵 一入到去仲听到一直播紧日文歌tim haha 首先第一道小食就系日式章鱼小丸子🧆个皮系脆嘅,同平时系街边食到嘅有分别,而我自己就偏好食依只。外皮脆卜卜,入面仲超足料,有成3粒章鱼🐙之后嗌咗侍应推荐嘅黑豚猪颈肉串烧,味道系有啲辣辣地,食落无咁溜。都烧得几金黄,唔错唔错相信有试过古今二嘅吃货们都会知道最出名系佢地嘅卷物,所以我地今次就order咗2款。分别系青龙卷🐉同埋摇滚乐🎸青龙摇有浓浓嘅鳗鱼味再配上牛油果软滑口感而摇滚乐就系加入咗炸得刚刚好嘅脆脆炸虾,忌廉芝士同埋面头洒上咗芝麻粒,增添香味到最后嗌咗个沙律作结🥗柚想虾你🦐🦐中华沙律 x 柚子,好清新再配上牛油果粒粒同甜虾刺身,鲜甜味十足埋单每人$200都唔洗,又食到创新嘅卷物推广大家都黎一试呀
青龙摇有浓浓嘅鳗鱼味再配上牛油果软滑口感
埋单每人$200都唔洗,又食到创新嘅卷物推广大家都黎一试呀