餐厅: 富山麵家
资讯:

2023-01-18 61 浏览
富山面家以富山县为背景,门面挂着日式灯笼,非常有日本风味🇯🇵原来佢系日本东京拉面show拎左5年冠军,值得一去💁🏼‍♀️特制双拼蟹膏沾面 🍜个名咁劲,梗系要试吓佢!汤底有3款可选,我地拣咗热牛乳汤。配料非常丰富,有冲绳猪软骨、日式叉烧、香浓嘅蟹膏,将蟹膏拌入面中再沾汤来食,拉面够弹牙又浓味。然后食埋其他配料包括蟹柳丝、青瓜丝、粟米粒,清新又解油腻感。令我食完一啖又一啖😋😋😋 最后食埋只流心蛋真系大满足🥰富山湾白盐虾拉面🍜浓而不腻嘅汤底,仲有淡淡的虾香 ,配以弹牙而软硬适中嘅拉面,非常美味!仲有日式叉烧同埋流心蛋👍🏻令我啖啖回味😋肉汁满满自家制饺子 🥟饺子有脆皮嘅感觉,咬落去就有好多肉汁流入个咀入面,外脆内软😋烟熏三文鱼沙律🥗有爽脆新鲜嘅沙律菜,加入适量嘅粟米,同埋烟三文鱼,味道清新开胃,真能媲美高级餐厅特色炭酸饮料🥤我地试咗市门比较少见的日本🇯🇵制的罐装波子汽水同埋橙味汽水,饮完好gur 🤤

特制双拼蟹膏沾面 🍜

富山湾白盐虾拉面🍜