2021-11-07
今日去左大埔探一个好耐无见既朋友,中午三点几已经到咗,系佢介绍下去咗呢一间cafe。 呢间cafe环境好舒服,又有特色。 有得俾你玩夹公仔机,又有得俾你玩board game,仲有漫画同埋啲儿童读物俾你睇,无论一家大细定系青年好友一齐聚会都完全适合。 今次我就叫咗牛魔王汉堡配番薯条,豪华炸鸡篮同埋巴马火腿十吋Pizza。先讲过牛魔王汉堡配番薯条,可惜嘅系番薯卖晒变咗普通薯条,食落去就一啲都冇令到我失望,薯条非常之香脆,而且盐嘅比例啱啱好非常之好食,另外呢间餐厅系自助形式,钟意嘅话自己可以攞啲黑椒,茄汁,甚至辣椒仔黎点薯条都得。不过我都系果句啦佢本身已经整到啱啱好非常之好食唔需要再额外落其他嘢。而个牛魔王汉堡包亦都好好食,牛肉鲜嫩多汁,配上香浓嘅芝士同埋爽口嘅生菜,简直令人食而忘返,想一食再食。跟住就系𠮶个豪华炸鸡篮,哗惊喜之中嘅惊喜,非常之香脆,热得来又唔会辣口,而且味道啱啱好,基本上系同朋友抢住黎食。而且款式非常之多,有鸡锤、鸡软骨、鸡翼同鸡块,啱晒钟意食唔同部位嘅人。最后就系巴马火腿Pizza,上面嘅巴马火腿,肉质柔软,脂肪均匀,有一种淡淡的清新香味,非常之好食。另外佢个饼底亦
最后就系巴马火腿Pizza,上面嘅巴马火腿,肉质柔软,脂肪均匀,有一种淡淡的清新香味,非常之好食。另外佢个饼底亦都做得好香脆,衬托埋火腿嘅香,一流。