2021-09-13 36 浏览
今日去咗将军澳Donki行街,行完街之后周围揾吓嘢食,将军澳真系变咗好多,而家成个环境都好靓好优雅!见到呢间餐厅有个小朋友喺度介绍,所以都忍唔住入咗去支持下呢间餐厅好大,而且有好大嘅玩乐地方俾小朋友玩,而且呢度嘅座位都非常阔,同朋友食嘢倾吓计就最好不过!叫咗呢个番薯汤 ,呢个番薯汤超级浓郁,食落去口感好似糊状嘅感觉。超香超甜嘅番薯香味!分量唔算好多,不过绝对系对得住呢个价钱!至于呢个西班牙烤乳猪,亦都系吼得好出色,冇谂过原来烤乳猪可以咁样烹调!用咗红椒嘅味道再加埋苹果蓉嘅酱汁,少少甜少少酸少少辣味再配合埋呢个乳猪火候啱啱好,敲到个皮好趣,而且啲肉依然好嫩滑!估唔到乳猪都可以咁食!另外仲有一份炸鱼薯条,炸鱼柳系好容易入口,已经预先切好一条条,先至再拎去咋,所以食落口非常方便!而且呢个鱼柳亦都好Juice好多汁!好好食

2021-09-12