2022-11-04
上网见到有一间海胆专门店,本身我又钟意食海胆,知道专门店一定高质素就订位试吓!竹炭面包配海胆酱重点系海胆酱,真系用新鲜海胆整,香浓又鲜味。原条伊佐木刺身见到个卖相都已经好靓,师傅刀工一流,片片差不多厚度,味道比较清新,可以自由配搭萝卜蓉、芥末酸汁。之后就会攞去整炸鱼骨,加上椒盐香脆,鱼质嫩滑,正。矶煮鲍鱼弹牙又香甜。海胆炸豆腐估唔到炸豆腐本身里面香滑,外皮金黄,配搭白海胆及赤海胆多款层次,超match。海胆天妇罗估唔到海胆都可以做天妇罗,虽然算系热食,但系都仍然保持鲜甜。一次过食几款唔同嘅鸡鸡翼+鸡肉丸+鸡心丸鸡翼够晒咸香,另外鸡肉丸仲有橙色好浓嘅蛋配搭,质感又有少少香脆,配搭得宜,鸡心丸就系血管果类,好有弹性,特别。五花腩都比较爽口,脂肪同瘦肉嘅比例分布平均,好食。蒜片椰菜仔口感爽口,充满蒜香。海胆雪糕完全令人喜出望外,连同薄荷叶及最终饼,甜味的海胆另有一番风味,加上薄荷叶味道更加清新宜人。饮品方面有Cocktail同Mocktail,打卡之余同样美味,如果钟意饮酒亦都有红白酒及清酒选择。
矶煮鲍鱼弹牙又香甜。
一次过食几款唔同嘅鸡鸡翼+鸡肉丸+鸡心丸
五花腩都比较爽口,脂肪同瘦肉嘅比例分布平均,好食。
蒜片椰菜仔口感爽口,充满蒜香。