今次嚟到尖沙咀试下特色火锅,门面有各式各样的招财猫,餐厅装修精美,有大圆枱,有双房,有卡位,每张枱都好宽阔,呢度没有限时可以慢慢食和倾计,适合情侣,朋友或家人聚会P.S. 另外厕所亦都好大好干净香茜皮蛋锅火锅汤底我们点了香茜皮蛋锅,里面除咗香茜和皮蛋外还有粟米和原粒马蹄,汤底感觉唔倒有落味精,好清甜,个锅好大个,四至六人一齐用都没有问题风花雪月手打丸拼盘看见他有很多自家制的拼盘,有云吞拼盘,有嘢菜拼盘,最后我哋拣了手打丸拼盘,手打丸感觉特别啲,上枱好精美,好似食紧high tea咁,每粒手打丸都大大粒,有好多唔同款,有虾丸,鸭肝虾丸,流心黄金虾丸 墨鱼丸,流心芝士墨鱼丸, 粟米奶皇墨鱼丸,粒粒都好大粒,好弹牙仲好有惊喜 😍自家制脆炸响铃自家制响铃即叫即炸,上枱热辣辣,可以就咁食,配埋酸汁更好味新鲜猪颈肉猪颈肉砌到成朵花咁,好大份好多快,重点系打边炉碌极都系咁软熟,一定唔会overcook,肥瘦均匀,QQ弹 😚薄切牛舌心牛舌心切得够薄,份量都好多,亦有教你碌嘅时间长短,有牛味,烟烟韧韧好正爽口鲜虾云吞(4粒)除咗有原只虾外还有一点猪肉,口感好好炸支竹支竹份量好多,同埋呢款支竹唔会碌到散晒
P.S. 另外厕所亦都好大好干净

香茜皮蛋锅

风花雪月手打丸拼盘

自家制脆炸响铃
自家制响铃即叫即炸,上枱热辣辣,可以就咁食,配埋酸汁更好味

新鲜猪颈肉

薄切牛舌心

爽口鲜虾云吞(4粒)
除咗有原只虾外还有一点猪肉,口感好好

炸支竹
支竹份量好多,同埋呢款支竹唔会碌到散晒, 够软熟

黄金脆蟮球
小食炸鳝球,蟮球大大碟,外脆内软,炸粉皮好特别有点像炸鸡皮,配合理咸蛋黄味, 一流呀 😉

沙姜猪手粒
另一个小食猪手粒,每粒猪手已经切到细细粒,方便食,肉质好软熟,猪皮好弹口,有好多骨胶原,成个猪手重沙姜味,很开胃 🤩