2024-11-12
元朗又开咗一间新嘅米线小店啦!呢间方太小锅米线主打多种特色自家汤底,作为一个米线控,梗系唔可以错过呢啲特色米线啦~✨胶质猪骨鸡汤自选𩠌拣咗秘制炸酱、爽口牛丸同埋川味猪腩肉!秘制炸酱非常惹味!牛丸爽口弹牙!川味猪腩肉口感嫩滑,入口即化!而面底就拣咗淮山面,面质比较幼细,挂汤能力比其他面食更高!本身碗面已经有芽菜、鲜腐竹、炸酱、金菇同埋鸡丝等配料,非常之丰盛!胶质猪骨鸡汤味道鲜甜,散发住猪骨同埋鸡肉嘅天然甜味,真系啱晒啲平时唔食得辣嘅朋友仔啊~✨方太家传糯米酒而朋友呢碗𩠌就拣咗秘制炸酱、糖心蛋同埋惹味炸猪扒!糖心蛋蛋味浓郁!炸猪扒外脆内嫩,轻微嘅辣味恰到好处,为猪扒增添咗独特风味!面底就拣咗口感爽滑嘅米线!本身碗面亦都有芽菜、鲜腐竹、金菇、虫草花同鸡丝等配菜,口感非常多元化!至于呢个方太家传糯米酒汤底呢,可以话系成碗米线嘅灵魂,因为加入咗糯米酒,个味道有少少似药膳汤,比人一种好滋补养生嘅感觉,不愧为小店嘅招牌米线之一👍🏻~✨鸭屎香柠檬茶鸭屎香茶底香气独特,同柠檬嘅酸味都好夹,味道清新~
✨胶质猪骨鸡汤
方太家传糯米酒
方太家传糯米酒米线
惹味炸猪扒
✨鸭屎香柠檬茶
鸭屎香茶底香气独特,同柠檬嘅酸味都好夹,味道清新~
鸭屎香柠檬茶