2024-09-12 477 浏览
有日碌社交平台见到有朋友仔介绍呢间餐厅,话呢度有个set海陆空齐全,见今日出开尖沙咀就同奴才爸试下😋餐厅环境好有气氛,摆设同灯牌都好有特色好有心思,餐牌有啲野食名都好独特,而老板亦都好有性格🤭洋甘菊蜜糖茶柠檬 🍵花茶好鬼香好足料,食左咁多肉&海鲜饮花茶解渴解腻一流👍🏻一大枝两个人都差啲饮唔晒,劲抵饮🤭我地就叫左朋友推介既ASSORTED PLATTER SET 门西淋牛猪仁鸡 VS 虾兵蟹将,个名起得相当特别🤣香脆薯条🍟薯条有预先扑粉再炸,令到薯条更香脆🤤香脆程度食落有少少似扭扭薯条但比佢更脆🤤而且调味足够更香口😋焗多汁猪仔骨🐖酱汁味道好足但唔会过咸,猪仔骨经过烤焗更惹味,而且猪仔肉都算几柔软唔鞋唔柴😋多汁淫虾🦞波士顿龙虾已开边方便客人食,龙虾仲好多膏好鲜甜🤤龙虾肉非常爽弹有口感,开左边用刀叉都好轻易就可以取肉👍🏻龙虾钳好大只啖啖肉,鲜甜爽弹🤤慢煮蒜香春鸡(半只)🐓上枱已经被孜然粉味道吸引,开头只龙虾盖住春鸡,我仲谂紧系咩咁香,原来就系黎自佢🤤春鸡口感软嫩juicy唔干身👍🏻外表洒满孜然粉令春鸡更香更惹味🤤炸软壳蟹🦀炸浆够薄唔厚食落唔会成口粉👍🏻软壳蟹够晒鲜甜,外够酥脆内够软口感好正🤤
亦都好有性格🤭

多汁淫虾🦞
多汁淫虾
慢煮蒜香春鸡(半只)🐓

炸软壳蟹🦀
炸浆够薄唔厚食落唔会成口粉👍🏻软壳蟹够晒鲜甜,外够酥脆内够软口感好正🤤海鲜够新鲜调味唔洗落太多已经够做😌
🤑 人均消费:~$280
🤩 推荐指数:9 / 10
📍 餐厅资料:JUST'er Bar & Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀山林道13号地下A1-A2号舖

喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #尖沙咀美食 #玩味西餐 #山林道 #Just’er #门西淋牛猪仁鸡 #虾兵蟹将 #多汁淫虾
洋甘菊蜂蜜茶柠檬
门西淋牛猪仁鸡 VS 虾兵蟹将