2023-08-04 164 浏览
今日去咗位于九龙湾君立酒店嘅Café 15食Lunch ,呢度前身系骆驼唛工厂,所以喺餐厅摆放咗好多Camel 嘅旧式热水壸、饭壸展品做装饰😍😍😍餐厅环境好舒服,地方亦好宽敞,仲有一排好大嘅透明格仔柜装满不同时期出品嘅Camel 热水壸,个个都好靓😍😍😍,款式有复古、糖果🍬色、Hello Kitty, Kuromi 都有呀,有些更是商户向Camel 特别订制的热水壹送给他们的客户的🤩🤩🤩,呢度周围都系打卡位👍👍👍Camlux Hotel 君立酒店Café 15 联乘DAYVI ltalian Gelato 推出半自助餐 ,价钱有$108至到$268,如果选择秘制烧乳猪及美国安格斯肉眼扒,就可以享用DAYVI 意大利手工Gelato一杯,其他主菜便需要另D另加$20换购一杯,有伯爵茶、乌龙茶及D24榴梿味👏🏻👏🏻👏🏻➿沙律吧➿🥬🍅🧀沙律菜、粟米、青瓜、青豆珍珠荀都好新鲜,当中我最钟意食系水牛芝士蕃茄同冷盆火腿😋👍➿汤➿热辣辣嘅南瓜汤点少得配埋软熟嘅牛油餐包嚟食呀😋,正👍👏🏻➿主菜➿✔️美国安格斯肉眼扒🥩肉眼扒🥩外层煎得啱啱好,少少焦得嚟好香口,内里肉质好淋好juicy,唔驶沾烧汁,已经好

➿沙律吧➿🥬🍅🧀

➿汤➿
热辣辣嘅南瓜汤点少得配埋软熟嘅牛油餐包嚟食呀😋,正👍👏🏻

➿主菜➿

✔️美国安格斯肉眼扒🥩
肉眼扒🥩外层煎得啱啱好,少少焦得嚟好香口,内里肉质好淋好juicy,唔驶沾烧汁,已经好入味,好好食😋😋😋👍

甜品/水果➿
甜点有小蛋糕,但我要留肚食Gelato 😉,所以拣了些新鲜水果来吃☺️

➿Gelato➿
由意大利雪糕师亲自创立的手工雪糕品牌DAYVI ,
不添加任何人工香料、水份、防腐剂,比市场上雪糕更低糖、更低脂、低卡👍,以我所知出面卖仅$47 杯架😮

✔️D24榴梿
好浓郁嘅榴梿味,而且好幼滑,好好食,榴梿控嘅朋友仔一定唔可以错过呢个Gelato。

✔️乌龙茶
茶味浓香,好似饮紧乌龙茶咁☺️,茶香仍停留系口腔内,呢款Gelato都系唔错嘅选择,下次我要试埋伯爵茶味😉

‼️优惠推介‼️
逢星期五、六,3:00-6:45pm ,$150 就可以系1 小时内任饮指定红、白酒、啤酒、汽水、苹果汁、橙汁。而且仲有自助小食吧,有爆谷、薯条、卤水美食等小食,真系好抵呀!👏🏻👍