2024-09-15
新蒲岗有各种美食,丰俭由人,但我觉得系要食#豆花捞米线 。多年前呢度有间云南米线,试过肉碎好香,适合配豆花,不过太油太咸,转手之后都有豆花捞米线,但经过亲都休息,今次终于有机会。呢度QR CODE落单秋拾豆花捞米线 小辣、扣底、走芫荽 $40翡翠苗+$8 鱼腐+$10 麻辣鸡球 +$8 =$81豆花捞米线,系呢度其中一款招牌菜。除左豆腐花之外,就系炸酱、豉油、辣油、酸菜,呢间做得比上手清新啲,无咁油,食落更舒服。鱼腐系呢度另外一款招牌配料,呢度口感实啲,食落有啲似煎酿三宝嘅鱼蛋,所以应该系自制嘅。另外有一款麻辣鸡球觉得几特别,无咩炸粉嘅鸡球,其实麻多过辣,少少刺激,唔错。脆炸珍宝韭菜饺 $27韭菜饺系炸唔系煎,好有小食店外卖嘅感觉,但外型更加大。饺子皮薄,炸完特别香脆,里面韭菜超多,少少猪肉配合,令饺子非常Juicy ,点埋泰式辣酱,就更加开胃啦!特色柠益 少冰 +$15就系柠檬益力多,柠檬加益力多,加少少水,香甜清新,适合解腻。 总数 $108
呢度QR CODE落单
秋拾豆花捞米线 小辣、扣底、走芫荽 $40