2019-03-21
3月14日 我好朋友生日 我地系潮汇馆食饭😋😋😋听朋友讲好食所以去试我地有book枱 早咗少少到 原来佢晚市六点先有得入 虽然得两丁友 我地都去饼铺买蛋糕切 但都知好多食肆都收切饼费 不过都博一博打个电话啦 店员好有礼貌回覆 我地就好开心带咗个蛋糕入去 🥰💕🙈(港好拍照) 亦都有借火机比我地💕加分加分去到见到舖头唔系装修得好靓果啲 有番中国内地食野嘅餐厅感觉😂😅不过干净多的!明显系实力😂😂晚市我地最早 冇人 以为拍🦟 但张张都原来有booking 之后坐满 🕴🏻⛰🕴🏻🌊上菜时间都快 热辣辣 香喷喷的!呢个系普宁炸豆腐去打冷未食过 🧐就上网揾下佢 系广东潮汕特色菜😂豆腐好清 炸得好脆 皮颜色好靓 浅黄 食嘅时候要蘸上韭菜盐水🧐好清 又咸咸地 好好食 同感觉冇咁热气🤪椒盐九肚鱼 脆 香 新鲜 味道刚好 唔会过咸 好细嘅骨都食唔到👍🏾👍🏾👍🏾(我朋友唔识食骨好幼都唔得 呢个佢都食到!)好中意食炸野 呢间做得出色 羔蟹砂锅粥🤤好味 攞去煲粥嘅蟹都仲有蟹味 我觉得好底食 肉质都唔系梅 仲食得 唔系果啲开罐头蟹肉好多葱 好香 好暖胃清心丸绿豆爽比较清 唔会甜 豆嘅质感重福果芋泥 呢个要试!好特别
我地有book枱 早咗少少到 原来佢晚市六点先有得入
上菜时间都快 热辣辣 香喷喷的!
呢个系普宁炸豆腐
好多葱 好香 好暖胃
清心丸绿豆爽
比较清 唔会甜 豆嘅质感重
福果芋泥
呢个要试!好特别 卖相好似唔吸引 “闻”嘅时候有阵咸味 🥴但食落系甜嘅 有芋香味 质感泥状但幼细滑身 唔黏口 好食