La Parrilla Steakhouse

《La Parrilla Steakhouse》以温馨、舒适嘅环境为特色。餐厅嘅装饰风格融合咗阿根廷嘅文化元素,例如牛角装饰、土耳其桌布等,营造出富有南美风情嘅用餐氛围🇦🇷餐厅嘅亮点之一系强调烤制技巧。餐厅设有明火烤架,厨师们专业又巧妙地将肉类烹制至完美。呢种烹饪方式赋予肉类独特嘅烟熏风味同焦糖化效果,有别一般西方扒房嘅煮法。食物方面,除咗主打阿根廷牛扒之外,仲有多款肉类选择。午市时段只需要$218,更有丰富Lunch Set(包前菜、主菜、配菜及饮品)🔹Aperitivo 前菜 🍴Steak Tartare - 牛肉他他,新鲜牛肉细粒混合调味料同配料,有我喜欢嘅腌酸瓜碎,搽喺焗脆后嘅面包上进食,十分滋味。🍴 Fugazetta Empanada - 炸得酥脆嘅饺子,一D都唔油腻,入面有满满嘅芝士馅料,同埋少许辣嘅Salsa一齐食,够晒惹味。🔹Mains 主菜🍴 Hanger Steak 250g $298 - 封门柳,风味独特而且嫩滑。大㕑以简单嘅盐同胡椒调料,让肉质天然嘅风味得以展现。上碟之前,牛柳放于铁板上,听到「滋滋」声已经食欲大增!另外仲有六款酱汁,让客人自己调出美味配搭。我

🔹Aperitivo 前菜

🔹Mains 主菜
🍴 Hanger Steak 250g $298 - 封门柳,风味独特而且嫩滑。大㕑以简单嘅盐同胡椒调料,让肉质天然嘅风味得以展现。上碟之前,牛柳放于铁板上,听到「滋滋」声已经食欲大增!另外仲有六款酱汁,让客人自己调出美味配搭。我最钟意
辣椒香草酱(chimichurri sauce)及黄芥辣,更味道更加丰富相得益彰。

🍴Milanesa - 拉丁风味炸牛扒,牛扒薄薄一大块,炸得香脆,上面搽上蕃茄酱及一层厚芝士,份量颇多,女士们应该食唔晒。

🔹Sides
🍴 Garlic and Parsley Skinny Fries - 炸薯条,用精致器皿载住,好得意。薯条有薯仔香味,而且炸得松化。

🍴Field Green Salad - 田园沙律,蔬菜新鲜,颜色缤纷,不过酱汁稍为酸咗少少。

Steak  Tartare
Milanesa