2018-12-10
1936 浏览
一行6人特地约黎呢度食饭,特别早一日订左烧鹿脷、羊腩煲同砵酒焗蚝,因之前食过好正🥰先黎个老火汤,大白菜煲到好淋,淡汤好甜下,岩岩好一人一碗。*黑金砖炸豆腐*用百福豆腐整,外脆内软既口感不错,而且份量都多,有淡淡芝麻味,其实几有特色,只是我不爱吃芝麻😅*豉椒炒蚬配星面*酱汁惹味,d汁送埋面一齐食系几夹,面就脆卜卜咁,蚬肉都鲜味。*泰辣去骨凤爪*个汁辣度刚好,去左骨仲有d筋位嗦嗦声,而且入味,食完几开胃👀呢个*辣酒花螺*岩晒我🥰够晒辣,粉丝索左d汤汁好正!花螺煮到一拉出黎就系,都新鲜。*香浓羊腩煲*个汁又真系香浓既,真系羊腩黎,肉煲得够淋👍🏻有冬菇、支竹都好入味。*香脆花生苗*第一次食,有d似芽菜咁,但大条好多,真系有粒花生系度,都算几清甜。*砵酒焗蚝*好肥美既蚝,只只都好大只好甜🤤个汁又香浓压轴出场*烧鹿脷*厨师会走出黎烧比你食,会配埋鸡髀菇一齐烧,令鸡髀菇索埋鹿脷渗出黎既油😯鸡髀菇本身甜带少少鹿脷既香味,完美演绎🙊鹿脷味道比一般牛舌味道更浓郁,骚味更出,我钟意🥰当然都好嫩滑啦~食到7788,整个*大良炸鲜奶*当甜品,甜度适中又滑嘟嘟,食饱饱食埋佢都唔觉腻😁
先黎个老火汤,大白菜煲到好淋,淡汤好甜下,岩岩好一人一碗。
*砵酒焗蚝*好肥美既蚝,只只都好大只好甜🤤个汁又香浓
鸡髀菇本身甜带少少鹿脷既香味,完美演绎🙊