2023-11-15
有个住东涌嘅朋友,推介我一间特色餐厅同个好朋友庆祝生日。所以入咗嚟东涌世茂喜来登酒店呢一间Maison Du Mezze餐厅。见到间餐厅出面都已经好靓,经过出面个花园都感觉到成个氛围都好relax 餐厅环境华丽精致,气氛舒适。舒服嘅灯光同装潢,令人感觉好放松。职员嘅服务态度好好,细心解释每一道菜而且上菜速度都好快非常有效率Mix Hummus Platter(Hk$180)鹰嘴豆蓉拼盘4款口味dipping sauce(原味鹰嘴豆蓉、番茜腌菜鹰嘴豆蓉、红菜头鹰嘴豆蓉、松露鹰嘴豆蓉)各有特色,质地口感滑顺,另外面包唔使悭住食因为可以问佢再攞Chargrilled octopus (Hk$178)另外又叫咗个八爪鱼食八瓜鱼烧得恰到好处,肉质鲜嫩,有淡淡嘅炭烧香味混入大蒜、干番茄和橄榄,非常有鲜味Signature Dish - Maison Du Mezze Ultimate Mix Grill(Hk$588)串烧拼盘有烤鸡肉串、烤羊肉串、烤免治鸡肉卷、烤免治羊肉卷、羊肉馅饼及一些配菜,份量惊人,我哋两个人食到个肚胀卜卜总结:怀住轻松嘅心情,满载而归(个肚)XDMaison Du Mezz
所以入咗嚟东涌世茂喜来登酒店呢一间Maison Du Mezze餐厅。 见到间餐厅出面都已经好靓,经过出面个花园都感觉到成个氛围都好relax 餐厅环境华丽精致,气氛舒适。舒服嘅灯光同装潢,令人感觉好放松。 职员嘅服务态度好好,细心解释每一道菜
而且上菜速度都好快非常有效率 Mix Hummus Platter(Hk$180)鹰嘴豆蓉拼盘
各有特色,质地口感滑顺,另外面包唔使悭住食因为可以问佢再攞 Chargrilled octopus (Hk$178)
另外又叫咗个八爪鱼食
八瓜鱼烧得恰到好处,肉质鲜嫩,
有淡淡嘅炭烧香味
混入大蒜、干番茄和橄榄,非常有鲜味 Signature Dish - Maison Du Mezze Ultimate Mix Grill(Hk$588)
串烧拼盘有烤鸡肉串、烤羊肉串、
烤免治鸡肉卷、烤免治羊肉卷、
羊肉馅饼及一些配菜,份量惊人,我哋两个人食到个肚胀卜卜 总结:怀住轻松嘅心情,满载而归(个肚)XD
Maison Du Mezze 香港东涌世茂喜来登酒店地下