2023-12-26 436 浏览
今日去「德运猪扒车仔面」,一入去我就点咗招牌猪扒面。满座食客嘅热闹景象,胃口即刻大开!👀 等咗一阵子,面终于上嘅时候,我只眼都快要泪汪汪!🤤 猪扒啊,炸到啱啱好,外层嘅脆同里面嘅嫩,呢个绝妙对比,正到不得了,真系撩到我个味蕾。乌冬面也系另一个惊喜,口感弹牙,淋上𠮶啲沙嗲汤汁,味道够晒醒胃。舖头仲有一堆配料可以拣,我嘅选择系爽口牛肉太同墨鱼太。特别赞佢个生菜,清脆爽口,卤水蛋咸香得嚟又入味。另外,我又要提一提卤水鸡翼😋,啖啖肉,啖啖香,好过瘾。真系要表扬下,食过之后整个人都畅快哂。下次有机会,仲想试吓其他嘅配料,睇吓会唔会仲有其他惊喜等紧我!要形容今次嘅体验,就系:猪扒麻麻地,食物新鲜饱满,款款都是精选,真系一试难忘啊!👌🥢🎉